ΧΡΩΜΑΤΙΣΜOΣ (ANODIZATION) ΤΙΤΑΝΙΟΥ

Τιτάνιο σε αγαπώ!

Ένα υλικό ελαφρύ, ταυτόχρονα σκληρό και ανθεκτικό στην διάβρωση. Οι χρήσεις του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως αεροδιαστημική βιομηχανία, ιατρική, αυτοκινητοβιομηχανία, κοσμηματοποιία και τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται στο Bodypiercing ως το πιο ασφαλές μέταλλο για τον οργανισμό. Κυρίως λόγω των εντυπωσιακών χρωματισμών που μπορεί να αποκτήσει μέσω μιας διαδικασίας που λέγεται ανοδίωση!  

Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο μπορούμε να δημιουργήσουμε εκπληκτικούς χρωματισμούς στην επιφάνεια του τιτανίου από πορτοκαλί, μωβ, βιολετί, μπλε, θαλασσί, ροζ, κίτρινο, χρυσό, τυρκουάζ και πράσινο, δίνοντας σας την δυνατότητα να επιλέξετε το χρώμα το οποίο ταιριάζει με το δικό σας δέρμα, μαλλιά, στυλ και προσωπικότητα!

Ανοδίωση ονομάζεται η διαδικασία της Ηλεκτρόλυσης στο καθαρό Τιτάνιο καθώς και τα κράματά του, τα οποία αντιδρώντας με το Οξυγόνο που έλκεται από την ηλεκτρόλυση του νερού, δημιουργούν στην επιφάνεια του μετάλλου Οξείδιο του Τιτανίου. Το στρώμα του Οξειδίου δρα σαν πρίσμα και φιλτράρει τα κύματα του φωτός. Ανάλογα με το πάχος του στρώματος, το οποίο σχετίζεται με την εφαρμοσμένη τάση, το φως ανακλάται και διαθλάται στην επιφάνεια του οξειδίου και παράγεται ευρεία γκάμα λαμπερών χρωμάτων.

Η κλίμακα των λαμβανόμενων χρωμάτων μοιάζει με το ουράνιο τόξο (μπλε, κόκκινο, κίτρινο κλπ). Οι χρωματισμοί αυτοί που δημιουργούνται στην επιφάνεια του τιτανίου ουσιαστικά αποτελούν μια μορφή οξείδωσης, η οποία εκτός από εντυπωσιακή είναι και ανθεκτική!

Ο ηλεκτρολυτικός Χρωματισμός (Anodization) του Τιτανίου βρίσκει εφαρμογή σε τομείς της Οπτικής, της Οδοντιατρικής, της Χρυσοχοϊας, της Ωρολογοποιίας και σε πολλούς ακόμα και θεωρείται ο πιο ασφαλής χρωματισμός του τιτανίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social