ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΑΥΤΙΟΥ

Το Body Piercing είναι μια ακόμη αρχέγονη μορφή τέχνης του σώματος που πλέον αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας. Οι αιτίες του ποικίλουν αλλά οι πιο συνήθεις πλέον, ειδικά στα αυτιά είναι η αισθητική, η ομορφιά, η διαφορετικότητα και φυσικά η ένταξη των ανθρώπων σε ένα κοινωνικό σύνολο. Στην LUVNROLL®  δίνουμε τεράστια σημασία στην προσωπική επαφή και προσέγγιση του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσοι έχετε έρθει από το στούντιο και έχετε συνεργαστεί με τον Donk και την Άννα, σίγουρα έχετε αισθανθεί μία πρωτόγνωρη εμπειρία Piercing. Μέσω του e-shop δεν είναι δυνατή η σχέση αυτή, οπότε δημιουργήσαμε αυτό το blogpost με σκοπό να σας δώσουμε έναν οδηγό και τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε, ώστε να κάνετε τις σωστές επιλογές κοσμημάτων και να διακοσμήσετε τα αυτάκια σας μόνοι σας. Η διακόσμηση του αυτιού με σύνθεση κοσμημάτων ονομάζεται Ear Curation.      
Πρώτο μας μέλημα είναι η ποιότητα των κοσμημάτων. Τα κοσμήματα είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να μένουν στο σώμα μας για μια ζωή, πολλά κοσμήματα μας έχουν εγγύηση ζωης (Lifetime Guarantee) και δωρεάν αντικατάσταση σε οποιαδήποτε φθορά, χωρίς να προκαλούν προβλήματα υγείας ή ενοχλήσεις.  Δεύτερο είναι οι αναρίθμητες επιλογές κοσμημάτων βρίσκοντας αυτό που ταιριάζει κατάλληλα στη προσωπικότητα και το στυλ του καθενός.
Στην παρακάτω εικόνα ακολουθούν όλα τα σημεία ear piercing με τις ονομασίες και μια μικρή περιγραφή ώστε να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το ιδανικό κόσμημα και μέγεθος κοσμήματος για τα piercing σας.

Transverse Lobe Piercing: Ένα όχι τόσο συχνό piercing και αυτό λόγω της έλλειψης επιλογών σε κοσμήματα και της πιο “σκληρής” αισθητικής του.Κατάλληλα μεγέθη μπάρας (barbell): 10 mm, 12 mm, 14 mm length
Κατάλληλα μεγέθη κρίκου (ring): 10 mm, 12 mm, 14 mm diameter.


Antitragus Piercing: Λόγω της ανατομίας του σημείου το καθιστά ένα δύσκολο  piercing για επούλωση. Για την αποφυγή τραυματισμών και την ιδανική ανάδειξη του σημείου γίνεται χρήση μίνιμαλ κοσμημάτων.
Κατάλληλος τύπος κοσμήματος είναι η κυρτή μπάρα (curved barbell): 8 mm10 mm length
Κατάλληλα μεγέθη κρίκου (ring): 7mm8 mm diameter (για επουλωμένα piercing).


Conch Piercing: Το δικό μας αγαπημένο piercing που πλέον αρχίζει να συγκαταλέγεται στα κλασικά. Η τοποθεσία του το καθιστά πλήρως αρμονικό μιας και βρίσκεται στο κέντρο του αυτιού και η ανάδειξη του μπορεί να γίνει με τη χρήση μικρών και μεγάλων κοσμημάτων. Η πρόταση μας για το σημείο είναι η χρήση μεγάλων και κυρτών κοσμημάτων μιας και το piercing  είναι αρκετά κρυμμένο στο εσωτερικό του αυτιού και τα κυρτά κοσμήματα ακολουθούν τις γραμμές του χόνδρου.
Κατάλληλα μεγέθη μπάρας (barbell): 8 mmlength.
Κατάλληλα μεγέθη κυρτής μπάρας (curved barbell): 8 mm10 mmlength.
Κατάλληλα μεγέθη πέταλο (circular barbell): 10 mm12 mm diameter.
Κατάλληλα μεγέθη κρίκου (ring): 10 mm12 mm diameter.


Helix Piercing: Μετά το λοβό του αυτιού είναι το πιο κλασικό piercing
Στις μέρες μας αλλά και σε αρχαίους πολιτισμούς με βάση ιστορικές αναφορές που υπάρχουν. Βρίσκεται ψηλά στο σημείο του χόνδρου του αυτιού και αυτό του δίνει μια όμορφη αίσθηση, τονίζοντας την κορύφωση αλλά και την κυρτότητα του χόνδρου. Η μεγάλη επιφάνεια του σημείου αναδεικνύεται με μεγάλα και κυρτά κοσμήματα τα οποία δίνουν μια αρμονία ακολουθώντας τον χόνδρο. Κατάλληλα μεγέθη μπάρας (barbell): 8 mmlength
Κατάλληλα μεγέθη κυρτής μπάρας (curved barbell):  8 mmlength.
Κατάλληλα μεγέθη πέταλο (circular barbell): 8 mm10 mm diameter.
Κατάλληλα μεγέθη κρίκου (ring): 8 mm10 mm  diameter (για επουλωμένα piercing).


Flat Helix Piercing: Θεωρείται αρκετά νέο  piercing και ανακαλύφθηκε όταν άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια πιο ιδιαίτερα κοσμήματα. Η μεγάλη επιφάνεια του σημείου βοηθά να αναδειχθούν μεγάλα κοσμήματα με λεπτομέρεια καθώς και καθιστά αδύνατη τη χρήση κρίκου.
Κατάλληλα μεγέθη μπάρας (barbell): 7 mm8 mmlength.


Flatrook Piercing: Ένα αρκετά νέο piercing που ανακαλύφθηκε όταν άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια πιο ιδιαίτερα κοσμήματα. Η τοποθέτηση του το κάνει αρκετά κρυφό αλλά η μεγάλη επιφάνεια του σημείου μπορεί να αναδείξει επίσης μεγάλα κοσμήματα με λεπτομέρεια καθώς και καθιστά αδύνατη τη χρήση κρίκου.Κατάλληλα μεγέθη μπάρας (barbell): 7 mm8 mmlength.


Forward Helix Piercing: Ένα κομψό, κρυφό τρύπημα που θεωρείται πολλές φορές συμπληρωματικό μιας και δεν είναι τόσο εμφανές. Λόγω της ανατομίας του, στο σημείο επιβάλλεται να χρησιμοποιήσουμε μίνιμαλ κοσμήματα και κάποια με μακρόστενο σχήμα θα δείχνουν ιδανικά. Κατάλληλα μεγέθη μπάρας (barbell): 6 mm, 7 mm8 mm  length.
Κατάλληλα μεγέθη κυρτής μπάρας (curved barbell): 8 mm length.
Κατάλληλα μεγέθη πέταλο (circular barbell): 8 mm diameter.
Κατάλληλα μεγέθη κρίκου (ring): 7mm, 8mm diameter.


Tragus Piercing: Ένα πλέον κλασικό  piercing που μπορεί να σταθεί μόνο του αλλά  και σε μια πολύ ωραία σύνθεση από ear piercings. H τοποθέτηση του (στο κέντρο του αυτιού) αλλα και η ανατομία του μας δίνει πληθώρα επιλογών σε κοσμήματα. Κατάλληλα μεγέθη μπάρας (barbell): 8 mm, 9 mm, 10 mmlength.
Κατάλληλα μεγέθη κυρτής μπάρας (curved barbell):  8 mmlength.
Κατάλληλα μεγέθη πέταλο (circular barbell): 8 mm10 mm diameter.
Κατάλληλα μεγέθη κρίκου (ring): 7mm8 mm  diameter  (για επουλωμένα piercing).


Antilobe Piercing: Ένα piercing που δεν βλέπουμε συχνά. Λόγω της τοποθεσίας του (ανάμεσα στο λοβό και το πρόσωπο) το καθιστούν κρυφό piercing με πιο μίνιμαλ αισθητική.
Κατάλληλα μεγέθη μπάρας (barbell): 8 mm, 9 mm, 10 mm length.
Κατάλληλα μεγέθη πέταλο (circular barbell): 8 mmdiameter.
Κατάλληλα μεγέθη κρίκου (ring): 7mm8 mmdiameter.


Lobe Piercing: Ίσως το πιο κλασικό σημείο για piercing στις μέρες μας. Λόγω της ανατομίας το σημείο αναδεικνύεται καλύτερα με μεγαλύτερα κοσμήματα. Κατάλληλα μεγέθη μπάρας (barbell): 8 mm, 9 mm, 10 mmlength.
Κατάλληλα μεγέθη κυρτής μπάρας (curved barbell): 8 mm10 mmdiameter.
Κατάλληλα μεγέθη πέταλο (circular barbell): 10 mm12 mmdiameter.
Κατάλληλα μεγέθη κρίκου (ring): 10 mm, 12 mm diameter.
Σε περίπτωση μικρότερων λοβών και μιας πιο μίνιμαλ αισθητικής είτε 2ης και 3ης τρύπας στον λοβό ταιριάζουν μικρότερα κοσμήματα.Κατάλληλα μεγέθη μπάρας (barbell): 7 mm, 8 mmlength.
Κατάλληλα μεγέθη κυρτής μπάρας (curved barbell): 8 mmdiameter.
Κατάλληλα μεγέθη πέταλο (circular barbell): 8 mmdiameter.
Κατάλληλα μεγέθη κρίκου (ring): 7mm8 mmdiameter.


Snug Piercing: Ένα ιδιαίτερο σημείο για piercing με δυσκολίες στο θέμα της επούλωσης. Για λόγους ασφαλείας και αισθητικής προτείνουμε μικρά κοσμήματα. Κατάλληλος τύπος κοσμήματος είναι η κυρτή μπάρα (curved barbell): 8 mm length.
Κατάλληλα μεγέθη κρίκου (ring):  7mm8 mmdiameter (για επουλωμένα piercing). 


Industrial Piercing: Αγαπημένο piercing που δυστυχώς αρχίζει να χάνει την αίγλη του λόγω της έλλειψης επιλογών σε κοσμήματα και της πιο “σκληρής” αισθητικής του.Κατάλληλα μεγέθη μπάρας (babell):  26 mm έως 38 mm length (επιλέγουμε κατάλληλα κοσμήματα για την ανατομία μας έτσι ώστε να μην προεξέχουν πολύ και τραυματίζονται).


Orbital Piercing: Ένα ιδιαίτερο piercing που δεν βλέπουμε συχνά λόγω της δύσκολης επούλωσης του και την έλλειψη επιλογής κοσμημάτων. 
Κατάλληλα μεγέθη κρίκων (ring): 10mm12mm diameter.


Rook Piercing: Ένα piercing που αναφέρουμε ως “κρυφό” μιας και δεν είναι τόσο ορατό λόγω της ανατομίας του σημείου. Επίσης το θεωρούμε συμπληρωματικό piercing γιατί βοηθά στην ανάδειξη του συνόλου μιας σύνθεσης από ear piercings. Για το σημείο προτείνουμε μίνιμαλ κοσμήματα.
Κατάλληλος τύπος κοσμήματος είναι η κυρτή μπάρα (curved barbell): 8 mm10 mmlength.
Κατάλληλα μεγέθη κρίκου (ring):  7mm8 mm diameter (για επουλωμένα piercing).


Daith Piercing: Ένα αγαπημένο σημείο για piercing λόγω της τέλειας εφαρμογής και της ανάδειξης μεγάλων κρίκων ώστε να τονίζουν ιδανικά τις αναλογίες του σημείου.
Κατάλληλα μεγέθη πέταλο (circular barbell): 10 mm12 mmdiameter.
Κατάλληλα μεγέθη κρίκου (ring): 10mm12mmdiameter.
Για πιο μίνιμαλ αισθητική, κατάλληλα μεγέθη κρίκου (diameter): 7mm, 8mm (για επουλωμένα piercing).


Vertical Tragus: Ένα piercing που δεν βλέπουμε συχνά λόγω της έλλειψης ποικιλίας στα κοσμήματα εφαρμογής.Κατάλληλος τύπος κοσμήματος είναι η κυρτή μπάρα (curved barbell): 8 mm.
Πατώντας στην αναζήτηση την ονομασία του piercing σας θα σας προταθούν όλα τα κοσμήματα από τη συλλογή μας που ταιριάζουν στο σημείο αυτό. Για περισσότερη δουλειά μας στο piercing ή σχετικές απορίες απευθυνθείτε στο info@luvnroll.com και @luvnroll_jewelry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social